Woensdag 6 november: Op adem komen – Torenkerk Winsum

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Woensdag 6 november: Op adem komen – Torenkerk Winsum

Op de 1e woensdag van de maand is er ‘Op adem komen’ . Tijdens ‘Op adem komen’ zingen we liederen rond een bepaald thema.  In november is het thema: Herdenken, de maand waarin Eeuwigheidszondag valt, maar ook Allerheiligen en Allerzielen. Samen zingen, stilte, muziek, poëzie en na afloop een kop koffie of thee. Tijd: 19.00 – 19.30 uur. Van harte welkom!

Op de andere woensdagen is er op dezelfde tijd een meditatie rondom een Psalm. 

Meditatie raakt het algemene en tijdloze verlangen van mensen om naar binnen te keren, de weg te gaan van de innerlijkheid en de stilte. Om dan vanuit die innerlijkheid en stilte weer het dagelijks leven in te stappen. We zitten rondom een kaars en er wordt een (deel van een) psalm gelezen, daarna klinkt de klankschaal en gaan we de stilte in.
Je kunt mijmeren over een woord of een zin uit de gelezen psalm, of je herhaalt in gedachten je eigen gebed of tekst. In de stilte zoeken we de aanwezigheid van God, of welke naam je ook gebruikt voor dat diepste geheim. Een rustpunt in het midden van de week, een moment van bezinning, inspiratie, even stil staan. Kent u, ken jij, het verlangen om naar binnen te keren of ben je er nieuwsgierig naar? Van harte welkom!

Zou je eerst graag wat meer informatie willen?
Mail dan met Jenny (
jenny.baron@hetnet.nl)